Izjava o privatnosti i kolačići

 

1. Zaštita podataka
 

U tvrtki MED TRUST, tvrtka za proizvodnju i trgovinu d.o.o. ("MED TRUST d.o.o.") posebnu pozornost posvećujemo zaštiti vaših osobnih podataka, jer smo svjesni njihove važnosti. U nastavku opisujemo sustav prikupljanja i obrade i zaštite vaših osobnih podataka prilikom posjeta web stranici www.medtrust.hr.
MED TRUST d.o.o. za trgovinu
Utinjska 3e
10000 Zagreb
E-mail: info@medtrust.hr
OIB: 56182457202

 

2. Prikupljanje i obrada podataka
 

a) Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju kreiramo na vašem uređaju kada posjetite našu web stranicu. Bez vašeg izričitog prethodnog pristanka, koristimo samo kolačiće koji su prijeko potrebni za prijenos poruke putem telekomunikacijske mreže ili za pružanje usluga naše web stranice koje izričito zatražite.

Kako bismo optimalno zaštitili vašu privatnost, obično koristimo privremene kolačiće ili kolačiće sesije koji imaju ograničen životni vijek dok korisnik ne zatvori preglednik.

Podatke koje prikupljamo putem kolačića nećemo prosljeđivati ​​trećim stranama.

Ako kasnije odlučite opozvati dozvolu za upotrebu kolačića, svoje postavke možete izravno promijeniti u Vašem web pregledniku.  U donjem desnom uglu kliknite na „Cookie settings“ te promijenite postavke kolačića. U slučaju isključivanja kolačića neke značajke našeg web mjesta možda neće biti dostupne ili možda neće raditi ispravno.

 

b) Pristupite evidentiranju i korištenju Google Analyticsa

Svaki put kada posjetite web mjesto i svaki put kada preuzmete datoteku s web mjesta, prikupljamo sljedeće podatke:

    vašu IP adresu

    naziv preuzete datoteke,

    datum i vrijeme pristupa web mjestu,

    količina podataka preuzeta s naše web stranice,

    obavijest o uspješnom prijenosu i

    informacije o korištenom web pregledniku.

Ovi podaci prikupljaju se samo ako je dana privola i na kolačiće za praćenje. Ukoliko niste dali privolu za kolačiće za praćenje, ovi podaci neće se prikupljati.

Također prikupljene podatke u statističke svrhe dostavljamo Google Analyticsu. Podaci se anonimiziraju uklanjanjem posljednjeg skupa (oktet ili 8 bitova, odnosno 80 bitova u slučaju upotrebe IPv6 protokola) IP adrese, što sprječava identifikaciju pojedine IP adrese. Više informacija o Google Analyticsu možete dobiti na demo web lokaciji Google Analytics.

 

Google Analytics za svoj rad može koristiti i sljedeće kolačiće:

 

 • kolačić "__utma" koji se koristi za razlikovanje korisnika i sesija. Kolačić se ažurira svaki put kad se podaci pošalju Google Analyticsu i istječe dvije godine nakon stvaranja ili posljednjeg ažuriranja.
 • kolačić „__utmb“ koji se koristi za identificiranje novih sesija ili posjeta i istječe 30 minuta nakon izrade ili zadnjeg ažuriranja.
 • kolačić „__utmc“, koji je postavljen da osigura interoperabilnost s urchin.js. a istječe zatvaranjem web preglednika.
 • kolačić "__utmz" koji sadrži izvor posjeta ili oglasa koji je korisnika uputio na web mjesto i istječe nakon šest mjeseci od stvaranja ili zadnjeg ažuriranja.
 • kolačić „__utmv“ koji se koristi za pohranu podataka o posjetiteljima i istječe dvije godine nakon što je stvoren ili ažuriran.
 • kolačić "_ga" koji se koristi za razlikovanje korisnika i traje dvije godine.
 • kolačić "_gat" koji se koristi za razlikovanje korisnika od botova i traje jednu minutu.

 

c) Obrada osobnih podataka dobivenih putem kontakt obrasca

Nećemo koristiti osobne podatke i podatke za kontakt u druge svrhe, niti ćemo ih otkrivati ​​trećim stranama, osim ako imamo ili ćemo dobiti vaš pristanak, ako je to potrebno za ispunjenje ugovora s vama ili ako to nalaže zakon.

Ako nas kontaktirate koristeći obrazac za kontakt dostupan na našoj web stranici, također prikupljamo i obrađujemo sljedeće unesene osobne podatke:

 

    ime i prezime,

    adresa,

    telefonski broj

    email adresa,

    naziv tvrtke ako nas kontaktirate kao njen predstavnik i

    vašu poruku.

 

Osobne podatke koje prikupimo koristit ćemo za kontaktiranje vas ili vaše tvrtke i za arhiviranje prepiske s vama.

Prikupit ćemo vaše osobne podatke nakon što u potvrdnom okviru ispod obrasca naznačite da se slažete s takvom obradom osobnih podataka.

Osobne podatke dobivene od vas pomoću obrazaca za kontakt čuvat ćemo dok ne obradimo Vaš upit, osim ako poslovno ne surađujemo s vama nakon primitka vaše poruke ili ako smo dužni osobne podatke čuvati dulje u skladu s propisima o obveznom zadržavanje podataka.

Isključivu odgovornost za autentičnost osobnih podataka i podataka za kontakt preuzimaju posjetitelji web stranice.

U bilo kojem trenutku možete povući svoj pristanak na obradu osobnih podataka bez objašnjenja. Pošaljite svoj zahtjev na e-adresu info@medtrust.hr

 

3. Pravo na informaciju
 

Prava koja su Vam zajamčena Općom uredbom o zaštiti podataka, a koja vrijede za građane Republike Hvatske kao i za sve građane Europske unije su sljedeća:

 1. Pravo na pristup osobnim podacima
 2. Pravo na ispravak osobnih podataka
 3. Pravo na brisanje osobnih podataka
 4. Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka
 5. Pravo na prigovor
 6. Pravo na prenosivost podataka
 7. Pravo u vezi automatiziranog pojedinačno pojedinačno donošenje ogluka, uključujući izradu profila

https://azop.hr/prava-ispitanika/

Imate pravo znati osobne podatke koje imamo o vama. Možete saznati kome su proslijeđeni, pregledati ih, promijeniti ili izbrisati. U tu svrhu pošaljite nam e-mail na e-adresu info@medtrust.hr.

Ako to zatražite, izbrisat ćemo vaše osobne podatke u roku od 30 dana od primitka vašeg zahtjeva, osim ako ih nismo prisiljeni čuvati u skladu sa zakonskim odredbama o obveznom čuvanju.

 

 

Imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, posebno u državi članici vašeg prebivališta, vašem mjestu rada ili mjestu navodnog kršenja, ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka je u suprotnosti s Uredbom (EU) 2016/679 (zaštita podataka Osnovni propis) krši; u Hrvatskoj je ovo tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka (https://azop.hr/kontakt/). Molimo Vas da se prije obraćanja nadležnom tijelu, obratite nama, na navedenu adresu.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom politikom privatnosti ili obrade vaših osobnih podataka, možete kontaktirati:

 MED TRUST d.o.o. za trgovinu

Utinjska 3e

10000 Zagreb

E-mail: info@medtrust.hr

Telefon: +385 1 551 4025

OIB: 56182457202

 

Zbog stalnog razvoja tehnologije, ovu pravnu obavijest moramo povremeno ažurirati, pa vas pozivamo da je povremeno pročitate.

 

4. Zaštita vaših osobnih podataka
 
U tvrtki MED TRUST d.o.o. koristimo tehničke, organizacijske i logičko-tehničke sigurnosne postupke i mjere namijenjene zaštiti vaših podataka od gubitka ili uništenja i njihove neovlaštene obrade. Unatoč provedbi svih mjera, ne možemo jamčiti potpunu sigurnost podataka u slučaju slanja putem e-pošte. Odgovorni ste za zaštitu i sigurnost svog uređaja. Preporučujemo da povjerljive podatke šaljete redovnom poštom.

 

April 2021